Çim Ne Zaman Ekilir?

 ÇİM NE ZAMAN EKİLİR:Tabiatta her bitkinin bir ekim zamanı vardır. Tabiatta çim toprak olan her yerde yetişe bilen hassas bir bitki örtüsüdür. Kendi halinde azbir toprak,su ve birazcik güneş. Çim Ekimi Zamanı nın bulmus olur ve cabucak çıkar. Kolay yetişen,Ancak kısa ömürlü olan bitki türüdür. Çim Ekimi Ankara olarak Çim Ne Zaman Ekilir.Sorusunun cevabını,sizler ile paylaşalım istedik. Yukarida çim bitkisinin,Tabiatta ta ki hâlini,kısacık irdelemiş olduk.Elbette Çim ve Ekimi,Zamanı ve Bakımı ile ilgili soylenecek ve yazılacak o kadar çok sey varki.Çim Ekimi Zamanı. 

Çim Ekimi Ankara.

   Ankara Çim Ekimi Ustası ve Bahçe Düzenleme Firması olarak,Çimin,Peyzaj alanlarında nasıl ekilip. Uzun ömürlü ve kalıcı bir çim sahasına nasıl sahip olunur.Bilgilerimizi sizinle paylaşalım. İlk olarak "Çim Ne Zaman  Ekilir sorunun cevabını Her zam Çim Ekimi Yapılır. Şeklinde ,cevaplaya biliriz.Ancak,Çim Ekimi yapıldığı zamana gere farklı sürelerde yetişir. Çim Ekme Zamanı olarak en ideal mevsimler;ilk bahar ve son bahar aylarıdır. Özelikle kış mevsimine yakın bir zamanda ekilen çim çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur.Kar altında kalan çim tohumu,Toprağa dahasağlıklı kök salıp,sirayet eder.Bu nedenledir ki biz Erdemir Çevre Düzenleme ve Bahçe Düzenleme Firması olarak son baharda ekilen çimin,çok daha iyi olacağını düşünürüz.
Çim Ne Zaman Ekilir.
ÇİM NE KADAR SÜREDE YETİŞİR: Çimin Ekimi ve ilk biçme haline gelesiye kadar gecen süre.Çimin hangi mevsimde ekildigi ve ne kadar sulandığı ile alakalidir.Çim Ne zaman Ekilir,sorusu ile birlikte ilk bahar ekilen bir çimi örnek gösterelim. Çim Ekimi standart larına gore ekilmiş ve düzenli olarak sulanmış bir yerde.Ilk 15 günde çim  toprak yüzeyinde görülür. Yaklaşık 30 gün içerisinde Çim Biçimi yapılacak hâle gelir.Çim Ekimi Zamanı,yaz mevsimine doğru gittikçe ve havalar dahada ısındıkça bu sure kısalır. Tam tersi durumlarda ,yani daha serin bir zamanda ekilen çimin yetişmesi biraz daha uzun süre ister.Çim  Ekme Ustası,Çim Ekimi Zamanı Ankara. Ankara Çim Ekimi başlıkları site içerisinde daha detaylı bir biçimde anlatılmıştır.
Çim Nasıl Ekilir.
ÇİM NASIL EKİLİR: Konumuzun başında,Çimin toprak,güneş ve su ile buluştuğu her yerde yetişebileceğinden bahsetmiştik.Ancak şu varki,hassas ve narin bir bitki olan çim çabuk ölür. Ankara Bahçe Düzenleme ve Çim Ekimi Firması olarak,uzun ömürlü ve kalıcı bir çim sahasına sahip olmak için Doğru ve Düzenli bakım ile yapılmış Peyzaj sahaları nasıl elde edilir. Sizler ile birlikte irdeleyelim.
Çim Ekimi.
TOPRAĞIN HAZIRLANMASI: Çim Ekimi yapılacak yerin,toprak durumu incelenir. Çim Ekimi için,uygun olup olmadığı tesbit edilir.Eğer toprak Çim Ekmeye uygun değil ise,Başka yerden ilave 'Bahçe Toprağı' getirtip,Çim ekilecek alana serilir.Çim ekmek için en uygun toprak,humuslu toprak tır. Humuslu toprağın içerisine %20 veya %30 oranında kum katılması oldukça idaal bir durum sağlar. Ankara Çim Ekimi Ustası ve Bahçe Düzenleme Firması. Çim Ekimi yapilacak toprak içerisindeki yabancı ve kaba malzemeler ayıklanır. Toprak ,tırmık çekilerek havalandırılır ve düzeltilir.Çim Tohumu ekilmeden önce,toprak silindir ile sıkıştırılır. Çim Ne Zaman Ekilir?
Çim Ekimi Ustası.
ÇİMİN EKİLMESİ: Ankara Peyzaj olarak ,Çim Tohumunun ekilmesi yöntemlerini,üç değişik biçimde olduğunu söyleye biliriz.El ile ekilen çim. Hıdrosayding ile ekilen çim ve Rulo Çim olarak adlandırılan Serme Çim dir.El ile yapılan tohum ekme işi,rüzgârlı ve yağmurlu havada yapılmaz. Her yere eşit miktarda tohum düşecek şekilde atılmalıdır. Çim Tohumu m2 ye en az 40gr gelecek şekilde atılmalıdır. Tohum atma işinin hemen ardından,Yanmış Elenmiş Hayvan Gübresi ile kapaklama yapılır. Gübre kapaklaması,hava sıcaklık durumu göz önünde bulundurularak 1cm ile 3 cm arasında yapılmalıdır. Çim Ekimi Zamanı,Çim Ne Zaman Ekilir. Kapaklama yapıldıktan sonra tekrar silindir çekilerek sıkıştırma yapılır. Çim Nasıl Ekilir,Çim Ekimi Ankara. 
Çim Ekimi Zamanı. 
Erdemir Çevre düzenleme ve Bahçe Düzenleme Firması Ankara'nın tüm merkez ilçelerinde şubesi olan bir firmadır. Gölbaşı,Çayyolu,İncek ve Ümitköy de sizlerin hizmetinde. Yine Çim Ekimi Ustası olarak;Etimesgut,Eryaman, Dikmen,Bağlıca,Keçiören,Bağlum,Batıkent ve Sincan da.Çim Ekimi ile ilgili tüm konuları ve merak ettiginiz tüm detayları,site içerisinde daha detaylı bulabilirsiniz. Ankara Çim Ekimi Ustası,Ankara Çim Ekimi. Çim Sulama Sistemleri,Çim Bakımı ve Biçimi. Çim Ne Zaman Ekilir,Çim Nasıl Ekilir ve Çim Hastalıkları ile ilgili herşey. Ankara Bahçe Düzenleme ve Peyzaj Firması hizmetinizde. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar