YABANİ OTLA MÜCADELE: Çim Ekimi yapılırken,ençok dikkat edilmesi gereken bir konudur.Çim sahalarında,Yabani Otla Mücadele etmek yerine. Çimi ekerken alınacak önlemler daha önemlidir. Yabani Otla Mücadele etmek gibi bir sorunla karşılaşmaktansa. Çim Ekimi yaparken,yapılması gerekli olan dikkat ve özen gösterilir ise;bu sorunla karşılaşılmaz. Peki ne yapmak gerekli. Bahçemizde yabani ot olması nasıl engellenir. En başta şunu belirtmeliyimki, bahçemizi çim ekimi yaparken bu sorunun oluşmasını engelleye biliriz.
|
Yabani Otla Mücadele |
Bahçemizde ki çim alanlarında oluşacak yabani ot ve bitkilerin önüne geçmek çok kolay .Çim Ekimi yaparken,toprağın doğru işlenmesi. Gübre ile kapaklama yapılması sırasında,dikkat edilmesi gerekli durumlar yerine getirilir ise bahçemizde yabani ot çıkmaz.
Yabani Otla Mücadele Ankara da Erdemir Bahçe Düzenleme Firması ile daha kolay.
|
Yabani Ot İlacı |
TOPRAK TEMİZLİĞİ: Çim ekmeye başlamadan önce yapılan,toprak hazırlığı sırasında önlem alınır. Bu önlemler ,torak içerisinde hiç-bir yabani ot kalmayacak şekilde olmalıdır. Çim Ekimi yapılacak yerde yabani ot var ise,arazi en az 20 cm derinlikte çapa yapılmalıdır. Toprağa tırmık çekilerek,yabanî bitkiler temizlenmelidir. Bir bahcevan veya ziraat mühendisi nin bilgisi doğrultusunda,çapa yapılmış toprağa,yabanî ot ilacı atılmalıdır. Toprak ,ilaclandıktan sonra bir kac gün dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş toprak tekrar ,ilâçlar ve yine bir kaç gün beklenir. Böylelikle Çim Ekimi yapılacak yerde yabani ot kökü ve tohumu kalmamış ollur.
|
Ankara Çim Ekimi |
GÜBRELEME İŞLERİN: Çim Ekimi yapılacak yerde yabani ot olmaması için,Çim Tohumu üzerine yapılacak kapaklama gübresi çok önemli. Kapaklama yapılacak hayvan gübresi,en az bir yıl yanmış olmalıdır. İnce elek ile elenmiş,yine zamanında,yabanî ot ilacı ile ilaclanmış olmalıdır. Yabani Otla Mücadele için Ankara da Erdemir Bahçe Düzenleme Firması ile mutlaka görüşün. Kesin çözüm ve sağlıklı bir çim alanına sahip olmak istiyorsanız bizimle görüşmeden karar vermeyin.
0 Yorumlar